HEALTH check en Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

HEALTH check en Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

HEALTH-check en Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

Alle medewerkers kunnen vrijwillig meedoen aan een HEALTH-check, waarbij hun leefstijl, gezondheid en eventuele gezondheidsrisico’s in kaart wordt gebracht. De HEALTH-check bestaat uit een digitale vragenlijst en een gezondheidstest. Deze test bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Bloeddrukmeting
  • Lengte en gewicht
  • Bmi
  • Percentage lichaamsvet
  • Uithoudingsvermogen

De medewerker ontvangt de resultaten en adviezen in een onderzoeksverslag.

De werkgever ontvangt een groepsrapportage, met de uitkomsten en advies over wat u en uw werknemers kunnen doen om de gezondheid te verbeteren en het risico op uitval te reduceren. VitaalNed Groningen adviseert om de medewerkers die niet hoog scoren op gezondheid en vitaliteit een individueel traject aan te bieden. Deelname aan zo’n individueel traject gebeurt uiteraard op vrijwillige basis.

De gewenste gegevens kunnen ook worden ingewonnen via een Preventief Medisch Onderzoek (PMO), in plaats van de HEALTH-check. Dit kan aantrekkelijk zijn indien u als werkgever de verplichting hebt een PMO te laten uitvoeren. Artikel 18 in de Arbeidsomstandighedenwet stelt iedere werkgever verplicht periodiek een PMO aan haar werkgevers aan te bieden. De bedrijfsarts van VitaalNed Groningen kan het PMO voor u uitvoeren. Het PMO gaat iets verder dan de HEALTH-check en bestaat uit een medisch onderzoek eventueel aangevuld met een vragenlijst. De uitkomst van een PMO wordt besproken met een leefstijladviseur zodat er gelijk praktische tips en adviezen kunnen worden gegeven.